2022. gada 16. maijs

Kultūras mantojuma pētniecības vasaras skola

No 2022. gada 15. līdz 19. augustam notiks vasaras skola „Raksti un rokraksti” jeb „Meklējot metodes un materiālus: Dienvidkurzemes arhitektūras, mākslas un kultūras mantojuma pētniecība”. Skolā tiks uzņemti 12 kultūras mantojuma pētniecībā ieinteresēti bakalaura, maģistra un doktora programmu studenti, kuri mācās Latvijas Mākslas akadēmijā, Latvijas Kultūras akadēmijā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī citās Latvijas augstskolās. Starp vasaras skolas uzdevumiem būs iespēja Liepājā pētīt Nikolausa Sefrensa jaunākā baznīcas altāra retablu, iepazīt tradicionālos tērpus, apmeklēt latviešu viensētas Bārtā, Rucavā un Nīcā, kā arī Liepājas muzejā apskatīt stulpiņu.

VASARAS SKOLAS KOPSAVILKUMS (PDF)
PROGRAMMA (PDF)

Pieteikšanās, sūtot motivācijas vēstuli (līdz 200 vārdiem) un CV uz e-pastu vasarasskola2022@lma.lv līdz 2022. gada 6. jūnijam. Rezultātu paziņošana 13. jūnijā.

Studentiem, kas būs izturējuši konkursu, dalība vasaras skolā būs bez maksas, tiks segti viesnīcas izdevumi, kā arī apmaksāts transports Rīga–Liepāja–Rīga un ceļš uz Bārtu, Nīcu un Rucavu. Piedaloties vasaras skolā, studentiem ir iespēja saņemt divus kredītpunktus par nokārtotu C daļas izvēles kursu.

Rīko: Latvijas Mākslas akadēmija un Latvijas Nacionālā bibliotēka. Vasaras skolas programmas veidotājas: Dr.art. Daina Lāce, Dr.art. Inese Sirica, Dr.art. Katrīna Teivāne.

Vasaras skola tiek realizēta projekta „Kultūras kapitāls kā resurss Latvijas ilgtspējīgai attīstībai” /CARD ietvaros.

 

Papildu informācija:
E-pasts: vasarasskola2022@lma.lv
Tālr.: 20261131