2022. gada 09. marts

Notiks Kultūras kanona konkursa fināls

Publicitātes foto.

11. martā no plkst. 9.30 līdz 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rīkotā Kultūras kanona konkursa „Kultūras kanona desmitgade. Ainavas paplašināšana: daba, kultūra un es” fināls. 14 skolēnu komandas no visas Latvijas prezentēs konkursa ietvaros tapušos tūrisma maršrutus, kas tika izstrādāti, apzinot Latvijas kultūras kanonā iekļautās kultūras un dabas vērtības, kā arī identificējot savas pilsētas dabas un kultūrainavas. Svinot Kultūras kanona desmitgadi, konkursa organizatori sadarbībā ar „Prāta spēlēm” un Uģi Jokstu skolēniem piedāvās erudīcijas viktorīnu „Kultūras kanona konkursam 10”.

FINĀLA PROGRAMMA (PDF)

Konkursa finālā tiksies – Siguldas pilsētas vidusskola, Ādažu Brīvā Valdorfa skola, Mālpils vidusskola, Ogres tehnikums, Ventspils 6. vidusskola, Saldus vidusskola, Krāslavas ģimnāzija, Krāslavas Varavīksnes vidusskola, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola, Jelgavas Mūzikas vidusskola, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Rīgas Juglas vidusskola, Ogres Valsts ģimnāzija un Rīgas 64. vidusskola.

Jau desmito gadu LKA sniedz vidusskolas vecuma jauniešiem iespēju līdzdarboties kultūras mantojuma popularizēšanā un komunikācijā, organizējot Latvijas kultūras kanona konkursu. Ik gadu konkursa tēma tiek mainīta, piedāvājot skolēniem dažādus ar kultūras aktualitātēm, kultūras mantojumu, tradīcijām un Latvijas Kultūras kanonu saistītus uzdevumus.
Šajā gadā konkursa organizatori – Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Nacionālo kultūras centru, programmu „Skolas soma”, Valsts izglītības satura centru un projektu „Kompetenču pieeja mācību saturā” (Skola2030), UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju – aicināja skolēnus veidot tūrisma maršrutus, kas tika izstrādāti, apzinot Latvijas kultūras kanonā iekļautās kultūras un dabas vērtības, kā arī identificējot savas pilsētas dabas un kultūrainavas.

Ar konkursa norises gaitu var iepazīties Latvijas kultūras kanona mājaslapā, Facebook lapā https://www.facebook.com/kulturaskanons un Latvijas Kultūras akadēmijas mājaslapā www.lka.edu.lv.