2021. gada 04. novembris

Tiešsaistes seminārs par Kultūras kanona konkursa norisi

kulturas_kanona_konkurss_2021_2022Latvijas Kultūras akadēmija pirmdien, 8. novembrī, plkst. 16.00 aicina skolotājus uz tiešsaistes semināru Zoom platformā par Latvijas kultūras kanona konkursa norisi un sagatavošanos konkursa 1. kārtai, kas notiks no 22. līdz 26. novembrim attālināti.

Reģistrēties semināram iespējams, aizpildot tiešsaistes FORMU līdz 8. novembra plkst. 10.00.

Latvijas vispārizglītojošo skolu 10.–12. klašu un mākslas un mūzikas skolu vecāko kursu skolēni tiek aicināti pieteikties Latvijas Kultūras kanona konkursam „Kultūras kanona desmitgade. Ainavas paplašināšana: daba, kultūra un es”. Konkursa mērķis ir padziļināt jauniešu zināšanas par Latvijas kultūras kanonu, sekmēt pētniecisku, radošu un praktisku iesaisti Latvijas kultūras kanona vērtību aktualizēšanā, īpašu uzmanību pievēršot Kultūras kanona ainavu sadaļā iekļautajām vērtībām un to daudzveidīgajām saiknēm ar citām kultūras kanona vērtībām, attīstīt prasmes savā dzīvesvietā identificēt kultūras un dabas vērtības ar izteiktu konkrētās vietas identitātes veidošanas un kultūras tūrisma sekmēšanas potenciālu.

Konkurss norisināsies trīs kārtās. Pirmā kārta attālināti notiks 2021. gada 22.–26. novembrī. Pirmajā kārtā trīs skolēnu komanda skolotāja vadībā izpēta Kultūras kanona mājaslapu https://kulturaskanons.lv un Kultūras kanonā iekļautās kultūras vērtības, tai skaitā ainavu sadaļas vērtības. Veic sava pagasta / pilsētas / novada dabas un kultūrvides izpēti ar mērķi atklāt vērtības, kuras vai nu 1) ir iekļautas Latvijas kultūras kanonā, vai 2) tām ir kāda simboliska saikne ar kultūras kanona vērtībām, vai 3) tām ir īpaša nozīme konkrētās vietas iedzīvotāju ikdienas praksēs un kultūras dzīvē (bet tās nav iekļautas Latvijas kultūras kanonā).

Pieteikties dalībai konkursā ir iespējams, aizpildot tiešsaistes FORMU līdz 15. novembrim.

KONKURSA NOLIKUMS (PDF)

 

Informāciju sagatavoja:
Aija Lūse
Konkursa projekta vadītājas asistente, sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: aija.luse@lka.edu.lv
Tālr.: 29107218