2021. gada 11. january

(Latvian) Komponista Raimonda Paula dzimšanas dienas koncerts

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Publicitātes foto
Publicitātes foto

12. janvārī ar krāšņu koncertprogrammu Dzintaru koncertzālē tiks svinēta Maestro Raimonda Paula 85. jubileja. Ņemot vērā publisko pasākumu ierobežojumus, šogad Maestro dzimšanas dienas koncerts būs skatāms attālināti – televīzijas kanālā „ReTV” plkst. 21.25.

Koncertā uz skatuves kāps mūziķi, ar kuriem Raimondam Paulam izveidojušās īpašas muzikālas draudzības vairāku gadu garumā. Līdzās Maestro pie klavierēm uzstāsies dziedātāja Dināra Rudāne un Ance Krauze, nepārspējamais Intars Busulis, daudzpusīgais Daumants Kalniņš, pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko, vokālā grupa „Framest” un Latvijas Radio bigbends. Ar katru no viņiem Maestro iestudējis dažādas koncertprogrammas un ieskaņojis albumus. Koncerts ļaus ielūkoties skaistākajos mirkļos no viņu kopprojektiem.

Raimonds Pauls ir viena no nozīmīgākajām latviešu kultūras ikonām, kura melodijas aizskanējušas un ieguvušas popularitāti tālu aiz Latvijas robežām. Savā bagātajā un ilgajā skatuves dzīvē R. Pauls koncertējis ar leģendārām personībām un estrādes zvaigznēm, kuru balsīm viņš ir sakomponējis hrestomātiskas latviešu mūzikas lappuses. Sadarbība ar atšķirīgu paaudžu dziedātājiem vienmēr bijusi viena no R. Paula svarīgākajām radošajām izpausmēm. Viņš plašākai publikai parādījis ne vienu vien daudzsološu skatuves talantu.

Šajā jubilejas reizē skanēs kompozīcijas no dažādiem R. Paula daiļrades periodiem un koncertprogrammām izcilu latviešu dziedātāju izpildījumā. D. Rudāne un A. Krauze ir spilgtas skatuves personības ar spēcīgām balsīm, un viņu talantu Maestro vienmēr augstu vērtējis. Nav noslēpums, ka I. Busuli kā 27 gadus vecu jaunekli izrādē „Kabarē” ievērojis tieši R. Pauls, izsakot piedāvājumu startēt konkursā “Jaunais Vilnis”, kas bija I. Busuļa popularitātes sākums. Ar pasaulē slaveno opertenoru A. Antoņenko Maestro īstenoja īpašu koncertprogrammu pagājušajā vasarā, bet ar D. Kalniņu un vokālo grupu „Framest” piedzīvoti daudzi neaizmirstami koncerti un pirmatskaņoti jauni skaņdarbi. Dziedātājus pavadīs vienmēr uzticamais R. Paula skatuves partneris – Latvijas Radio bigbends, kura patrons ir pats Maestro.

Dzirdēsim populārās Maestro dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem, kurās savijas romantiska pasaules izjūta, dzimtenes mīlestība un gaiša nostalģija, tāpat arī dziesmas, kas tapušas ar Guntara Rača vārdiem – brīnišķīgas lirikas pērles. Uzlādējoša enerģija ieskanēsies latviešu tautas dziesmu aranžējumos, bet džeza noskaņas un neatkārtojamā Paula klavierspēle atklāsies fragmentos no ekspresīvās svītas „Melnās krāsas” un cikla “Iespaidi”. Jubilejas koncertu papildinās emocionāli ietilpīgās balādes ar Imanta Ziedoņa un Jevgeņija Jevtušenko (Yevgeny Yevtushenko) vārdiem.

Papildu informācija:
Mārtiņš Pučka
Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs
Tālr.: 29454978
E-pasts: martins@dzintarukoncertzale.lv
www.dzintarukoncertzale.lv