2020. gada 04. november

(Latvian) Notiks seminārs par Kultūras kanona konkursa norisi

Leider ist der Eintrag nur auf Latvian verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Publicitātes attēls
Publicitātes attēls

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) pirmdien, 9. novembrī, plkst. 16.30 aicina skolotājus uz tiešsaistes semināru Zoom platformā par Latvijas kultūras kanona konkursa norisi un sagatavošanos konkursa 1. kārtai, kas notiks no 23. līdz 27. novembrim.

Reģistrēties semināram iespējams līdz 8. novembrim, aizpildot tiešsaistes FORMU.

Līdz 13. novembrim Latvijas vispārizglītojošo skolu 10.–12. klašu un mākslas un mūzikas skolu vecāko kursu skolēni tiek aicināti pieteikties Latvijas kultūras kanona konkursam „Kultūras kanons: vērtību mērs vai impulss izaugsmei”. Konkursa ietvaros jaunieši pievērsīsies augšanas ideju daudzveidīgajām izpausmēm Kultūras kanonā iekļautajos mākslas darbos un kultūras vērtībās, kā arī jauniešu refleksijai par Kultūras kanonu vērtību radītās pieredzes nozīmi viņu dzīvēs un izaugsmē.

Ķermeņa augšana, prāta un gara izaugsme ir sajūtas un pieredze, kas pavada ikvienu vidusskolēnu. Augšanai ir savi mērogi un cikli cilvēku un valstu dzīvēs. Augot ir vēlme saglabāt drošību, stabilitāti, nemainību, vienlaikus apstrīdēt kanonus un standartus. Tiek sagaidīts, ka konkursa ietvaros skolēni pētīs un pārdomās augšanas un izaugsmes tēmu kultūras kanona vērtībās, konkursa finālā veidojot videostāstus par kultūras kanona vērtību saikni ar viņu personisko, individuālo izaugsmi, kā arī apkārtējā sabiedrībā, valstī un visā pasaulē notiekošajām pārmaiņām. Videostāsti būs jauniešu veltījums Latvijas valsts simtgades svinību noslēdzošajam piektajam gadam – 2021. gadam –, kura moto ir „Augšana”.

Jau devīto gadu LKA sniedz vidusskolas vecuma jauniešiem iespēju līdzdarboties kultūras mantojuma popularizēšanā un komunikācijā, organizējot Latvijas kultūras kanona konkursu. Ik gadu konkursa tēma tiek mainīta, piedāvājot skolēniem dažādus ar kultūras aktualitātēm, kultūras mantojumu, tradīcijām un Latvijas kultūras kanonu saistītus uzdevumus. Šī gada konkursa uzdevumi izstrādāti kā atbalsts „Kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas” jaunā satura ieviešanai.

Pieteikties dalībai konkursā var līdz 13. novembrim ŠEIT.

Pēc semināra tā ieraksts būs pieejams LKA Youtube kontā: (https://www.youtube.com/LKAkademija).

 

Papildu informācija:
Aija Lūse
Sabiedrisko attiecību vadītāja
Latvijas Kultūras akadēmija
Tālr.: 67114807, 29107218