2017. gada 25. oktober

(Latvian) 29. oktobrī notiks radošā darbnīca bērniem „Silueti”

Leider ist der Eintrag nur auf Latvian verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

radosa_darbnica_siluetiDailes teātris sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku arī šajā sezonā turpina organizēt radošās darbnīcas bērniem – svētdien, 29. oktobrī, plkst. 12.00 Dailes teātra 1. stāva foajē notiks radošā darbnīca „Silueti”.

Rīgas siluets ir iekļauts Latvijas kultūras kanonā un ir labi atpazīstams, bet vai un ko mēs zinām par šīm gadsimtus senajām celtnēm? Vai tās atpazīstam? Vai tajās esam bijuši? Vai zinām, ka pirmais publiskais pulkstenis baznīcas tornī parādījās 14. gadsimtā, un tas bija Pēterbaznīcas tornis? Kāpēc mēs labāk zinām Mocarta vai Puškina siluetu, nekā Pētera Vaska, Imanta Kalniņa vai Zigmara Liepiņa? Kāda ir silueta vēsture? Kādi ir noteikumi, lai taptu labs siluets? Vai šodien siluets ir modē un kas tiek uzskatīts par stilīgu siluetu?

Darbnīcas dalībnieki ar savu roku un gaismas palīdzību varēs radīt gaismas spēļu siluetu un tad, kā jau teātrī pienākas, ar radītajiem siluetiem spēlēt teātri. Aktivitātēs tiks iesaistīti arī pieaugušie, lai bērni uzzinātu, ko par siluetu zinās pastāstīt mamma, tētis, opis vai oma.

Pieteikumus dalībai radošajā darbnīcā lūdzam sūtīt uz e-pastu pasakumi@dailesteatris.lv (lūgums norādīt bērna vārdu, uzvārdu un vecumu).

Aicināti bērni vecumā no 5 līdz 10 gadiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, vietu skaits ierobežots.

 

Informāciju sagatavoja:
Liene Jakovļeva
Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 67270424, 26322111
E-pasts: liene@dailesteatris.lv