2024. gada 08. january

(Latvian) Notiks Latvijas kultūras kanona konkursa 2023/2024 2. kārtas radošais seminārs skolēniem

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

2024. gada 12. janvārī plkst. 10.00–17.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rīkotā Latvijas kultūras kanona konkursa 2023/2024 2. kārta. Radošajā seminārā „Kultūras vērtību sardzē: radīt savu kultūras kanona vērtību drošības atslēgu” konkursa rīkotāji piedāvās skolēniem kultūras un radošā sektora profesionāļu lekcijas–pieredzes stāstus par kultūras mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas praksēm.

Seminārā 15 skolēnu komandām, kas pārliecinoši sevi pierādīja konkursa pirmajā kārtā, lekciju un pieredzes stāstu formātā organizatori piedāvās iespēju paplašināt redzesloku, izzināt kultūras mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas prakses, kā arī nodrošinās individuālas konsultācijas ar semināra lektoriem, lai sagatavotos konkursa fināla uzdevumam. Radošo semināru organizē LKA kopā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, kultūrizglītības programmu „Latvijas skolas soma”, Latvijas Nacionālo kultūras centru, Valsts izglītības satura centru un UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju.

Seminārā piedalīsies LKA Kultūras un mākslu institūta pētniece Ieva Vītola (Vides pārmaiņas un kultūras mantojums. Apdraudējums vai potenciāls?), Latvijas Nacionālā kultūras centra folkloras eksperte Katrīna Feldmanei (Dzīvā mantojuma saglabāšanas prakses un izmantošanas iespējas), kinorežisors un LKA prorektors mākslinieciskās jaunrades darbā Dāvis Sīmanis (Rekonstruēt kino: process un jēga), LKA prorektore akadēmiskajā darbā Agnese Hermane (Pasākumu loma kultūras vērtību pieredzēšanā) un LKA Komunikācijas departamenta vadītāja Aija Lūse (Kā popularizēt kultūras mantojumu sociālajos medijos).

SEMINĀRA PROGRAMMA (PDF)

Dalību konkursa otrajā kārtā turpina 15 skolu komandas. No Vidzemes reģiona – Privātā vidusskola Ādažu Brīvā Valdorfa skola, Valmieras Viestura vidusskola un Ogres tehnikums. No Kurzemes – Brocēnu vidusskola, Liepājas Raiņa 6. vidusskola un Liepājas Valsts ģimnāzija. No Latgales – Aglonas vidusskola, Krāslavas ģimnāzija un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola. No Zemgales – Jūrmalas Majoru vidusskola un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija. No Rīgas un Pierīgas – Rīgas Celtniecības koledža, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, Jūrmalas Valsts ģimnāzija un Rīgas 64. vidusskola.

Ar konkursa norises gaitu var iepazīties Latvijas kultūras kanona mājaslapā www.kulturaskanons.lv, Facebook lapā www.facebook.com/kulturaskanons un Latvijas Kultūras akadēmijas mājaslapā www.lka.edu.lv.

 

Papildu informācija:
Aija Lūse
Komunikācijas departamenta vadītāja
Latvijas Kultūras akadēmija
E-pasts: aija.luse@lka.edu.lv
Tālr.: +371 29107218