2023. gada 02. november

(Latvian) Kultūras kanona stāstu puzles darbnīca ar rakstnieci Luīzi Pastori

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

2023. gada 4. novembrī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Virtakas klasē (1. stāvā) Rīgas Grāmatu svētku ietvaros notiks Latvijas kultūras kanona stāstu puzles „Stāstu stāsts” darbnīca ar puzles autori rakstnieci Luīzi Pastori.

Darbnīca piemērota bērniem no 5 līdz 11 gadu vecumam.

Dalība darbnīcā ir bez maksas, taču nepieciešams iepriekš pieteikties ŠEIT.

„Stāstu stāsts” ir 20 abpusēji ilustrētas, savstarpēji savienojamas puzles kartītes, kas ļauj radīt sava piedzīvojumu stāsta neskaitāmas versijas. Tas ir rotaļīgs un mūsdienīgs veids, kā ne tikai uzsākt sarunu par Latvijas kultūras kanonā iekļautajām un ar tām cieši saistītām vērtībām, bet arī brīvi ar tām rīkoties: ievietot citā kontekstā, ar bērna acīm radot jaunas interpretācijas. Ilustrētās puzles uzdevums, strādājot grupās vai individuāli, ir radīt savu stāsta versiju, pēc tam to skaļi izstāstot un spējot pierakstīt. Puzles lineārais formāts ļauj iepazīt un labāk izprast stāsta veidošanas struktūru. Nodarbībā bērni izmantos vairākus formātus, piemēram, orientēšanās spēli ar teksta lasītprasmes elementiem.

„Stāstu stāsta” ilustrāciju autore ir māksliniece Anete Bajāre-Babčuka. Dizainu veidojusi Madara Lesīte-Volmane.

Pasākuma apmeklētāji varēs cienāties ar mājražošanas uzņēmuma „Sviesta Karamele” sarūpētajām karamelēm.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts publicitātes vajadzībām.

Stāstu puzle „Stāstu stāsts” tapusi Latvijas kultūras kanona projekta ietvaros ar Latvijas Kultūras ministrijas un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Papildu informācija:
Maija Treile
Pētniecības un interpretācijas centra vadītāja
Latvijas Nacionālā bibliotēka
E-pasts: maija.treile@lnb.lv
Tālr.: 29631741