2023. gada 03. october

(Latvian) Notiks Kultūras kanona stāstu puzles darbnīcas ar Luīzi Pastori

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāla programmas ietvaros, 2023. gada 7. oktobrī plkst. 11.30 un 8. oktobrī plkst. 12.30 Siguldas pils paviljonā notiks Latvijas kultūras kanona stāstu puzles darbnīcas ar rakstnieci Luīzi Pastori.

Stāstu puzle „Stāstu stāsts” ir Latvijā līdz šim neredzēta formāta spēle, ko Latvijas kultūras kanona projekta ietvaros izdod Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB). Tās autores ir rakstniece Luīze Pastore un māksliniece Anete Bajāre-Babčuka. Projekta vadītāja: Maija Treile. Dizainere: Madara Lesīte-Volmane.

„Stāstu stāsts” ir 20 abpusēji ilustrētas, savstarpēji savienojamas puzles kartītes, kas ļauj radīt sava piedzīvojumu stāsta neskaitāmas versijas. „Stāstu stāsta” darbnīcā bērni radīs savus stāstus, kuros ievītas Latvijas kultūras kanona vērtības un arī tādas, kas ar tām cieši saistītas. Spēle ir rotaļīgs veids, kā ne tikai uzsākt sarunu par kanonā iekļautajām vērtībām, bet arī brīvi ar tām rīkoties: ievietot citā kontekstā, ar bērna acīm radot jaunas interpretācijas.

Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāla programmas ietvaros organizētās stāstu puzles darbnīcas piemērotas bērniem no 5 gadu vecuma. Tās ir bezmaksas, taču nepieciešams izņemt bezmaksas ieejas kartes (uz sestdienas darbnīcu ŠEIT, uz svētdienas darbnīcu ŠEIT). Pasākuma apmeklētāji varēs cienāties ar mājražošanas uzņēmuma „Sviesta Karamele” sarūpētajām karamelēm.

Stāstu puzles varēs iegādāties, sākot ar Rīgas Grāmatu svētkiem, kas notiks 2023. gada 3. un 4. novembrī LNB, pēc tam tās būs pieejamas LNB veikalā „Draugu telpa” un e-veikalā.

1.–4. klases skolēniem programmas „Latvijas skola soma” ietvaros tiek piedāvāta nodarbība „Latvijas kultūras kanona puzle „Stāstu stāsts” ar rakstnieci Luīzi Pastori”. Plašāka informācija ŠEIT.

Stāstu puzle tapusi Latvijas kultūras kanona projekta ietvaros ar Latvijas Kultūras ministrijas un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Papildu informācija:
Maija Treile
Pētniecības un interpretācijas centra vadītāja
Latvijas Nacionālā bibliotēka
E-pasts: maija.treile@lnb.lv
Tālr.: +371 29631741