2023. gada 29. september

(Latvian) Konference „Kultūrizglītības programmas „Latvijas skolas soma” pirmie pieci gadi”

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

2023. gada 4. oktobrī plkst. 10.00–16.00 notiks konference „Kultūrizglītības programmas „Latvijas skolas soma” pirmie pieci gadi”. Konferences tiešraidi varēs vērot programmas „Latvijas skolas soma” Facebook lapā, mājaslapā, YouTube kanālā, Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā un Latvijas Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

KONFERENCES PROGRAMMA (PDF)

Pirms pieciem gadiem, 2018. gada rudenī, ceļu pie skolēniem visā Latvijā aizsāka valsts finansēta kultūrizglītības programma „Latvijas skolas soma”, lai palīdzētu bērniem un jauniešiem iepazīt un izprast Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, kā arī apzināties kultūru kā organisku cilvēka dzīves sastāvdaļu un resursu, kas raisa emocijas, sniedz informāciju, rada idejas, attīsta vērīgumu, radošumu un empātiju un iedrošina darbībai.

Konferencē tiks publiskoti Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras un mākslu institūta pētnieku veiktā programmas „Latvijas skolas soma” pirmo piecu darbības gadu izvērtējuma rezultāti, dažādu jomu eksperti dalīsies ar pieredzes stāstiem par kultūras un izglītības sastapšanos, par vēstījumiem, ko sniedz kultūras norises, par kultūras lomu profesionālajā dzīvē un ikdienā. Kopīgi runāsim par programmas aktualitātēm un turpmāk ejamo ceļu.

 

Papildu informācija:
Lelde Kristiāna Paeglīte
Programmas „Latvijas skolas soma” eksperte satura un metodikas jautājumos
E-pasts: lelde.kristiana.paeglite@lnkc.gov.lv
Tālr.: +371 26278483
www.latvijasskolassoma.lv