2023. gada 31. august

(Latvian) Zinību diena Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zinību dienā, 1. septembrī, aicinām Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) apmeklētājus piedalīties atjaunotajā orientēšanās spēlē Gaismas pilī, kas arī šogad iepazīstinās ar Latvijas kultūras kanona vērtībām, kas atrodamas LNB ēkā. Tāpat šajā svētku dienā LNB kafejnīca „Divi Raiņi” aicinās izmantot īpašu piedāvājumu skolas gaitas sākušajiem.

Šogad jau sesto reizi piedāvājam Latvijas kultūras kanona orientēšanas spēli, ko tradicionāli atklājam mācību gada sākumā. Tā ir izglītojoša un izklaidējoša spēle ikvienam, gan dažādu vecuma skolēniem, gan ģimenēm, gan citiem interesentiem. Spēles dalībnieki aicināti staigāt pa ēku, meklēt Latvijas kultūras kanona karodziņus un atrast atbildes uz jautājumiem par kanona vērtībām.

Orientēšanās spēles Gaismas pilī uzdevumu lapu no 1. septembra ikviens interesents bez maksas varēs saņemt LNB Klientu apkalpošanas centrā 1. stāvā.

Aicinām arī apmeklēt LNB skatāmās izstādes un ekspozīciju „Grāmata Latvijā”. Ieeja bibliotēkā un izstādēs ir bez maksas.

No 1. septembra LNB būs atvērta lasītājiem un apmeklētājiem jaunā, vienotā rudens darba laikā, kas nozīmē, ka visas lasītavas darba dienās strādās no plkst. 11.00 līdz 19.00, bet sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00, svētdienās bibliotēka ir slēgta.

 

Informāciju sagatavoja:
Anna Muhka
Korporatīvās komunikācijas vadītāja
Latvijas Nacionālā bibliotēka
E-pasts: anna.muhka@lnb.lv
Tālr.: +371 29474534