2021. gada 15. march

(Latvian) Jaņa Rozentāla 155. dzimšanas dienai veltīta lekcija

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Janis Rozentāls. 1913. Foto: Mārtiņš Lapiņš
Janis Rozentāls. 1913. Foto: Mārtiņš Lapiņš

18. martā plkst. 18.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs aicina uz tiešsaistes lekciju „Rozentāla Rīga”. Tā būs veltīta Jaņa Rozentāla 155. dzimšanas dienai un vēstīs par vietām Rīgā, kur viesojies, dzīvojis un strādājis mākslinieks.

Janis Rozentāls (1966–1916) ir dzimis Saldus apkaimē, studējis Pēterburgā, taču ilgākie un nozīmīgākie viņa radošās darbības gadi ir aizvadīti Rīgā. Tiešsaistes lekcijā muzeja vadītāja Dace Vosa stāstīs par to, kāda bija Jaņa Rozentāla laika Rīga un kur ir meklējami nozīmīgākie Rozentāla dzīves pieturas punkti šajā pilsētā. Lekcija vēstīs arī par viņa draugiem un domubiedriem, kas Rozentālam bija tuvi laikā, kad viņš dzīvoja un viesojās Rīgā.

Lekciju bez maksas būs iespējams vērot Zoom platformā. Lai saņemtu piekļuves saiti, lūdzam sūtīt e-pastu uz adresi: jrrbm@memorialiemuzeji.lv.

Lekciju lasīs mākslas vēsturniece Dace Vosa, Mg. Art.

 

Informāciju sagatavoja:
Dace Vosa
J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzeja vadītāja
Tālr.: 67331641, 26586404
E-pasts: jrrbm@memorialiemuzeji.lv
www.memorialiemuzeji.lv