2019. gada 26. september

(Latvian) Ar kultūras kanona palīdzību testā noskaidro gatavību apkures sezonas sākumam un piedalies kultūras kanona konkursā

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

ar_kk_testu_noskaidro_gatavibu_apkures_sezonas_sakumamIr ziema, un ir vasara, bet katru gadu pienāk tas mistikas, bažu un satraukuma pilnais laiks, kad vasara jau ir beigusies un ziema vēl nav sākusies. Šis laiks raisa eksistenciālas pārdomas, un viens no jautājumiem, par ko šajā laikā domājam visbiežāk, – kad tiks pieslēgta apkure? Tas ir īpašs notikums ikvienam no mums, bet vai mēs esam tam gatavi? Atbildi uz šo jautājumu aicinām meklēt, izmantojot Latvijas kultūras kanonu un aizpildot testu. Noskaidro, vai tu esi gatavs apkures pieslēgšanai! Meklē testu šeit: http://tests.lka.edu.lv/kulturas-kanona-tests-8.

Noskaidro savu gatavības līmeni apkures sezonai un neaizmirsti pieteikties konkursam „Kultūras kanons, radošā un mana brīvība” līdz 6. oktobrim, aizpildot tiešsaistes pieteikuma FORMU.

Konkursa ietvaros jaunieši pievērsīsies brīvības ideju daudzveidīgo izpausmju izzināšanai Latvijas kultūras kanonā iekļautajos mākslas darbos un kultūras vērtībās, šodienas Latvijas mākslinieku jaunradē, gan arī ikviena jaunieša radošajās iniciatīvās, konkursa finālā radot koncepciju izstādei vai performancei. Konkursa fināla darbs iecerēts kā veltījums Latvijas valsts simtgades svinību ceturtajam gadam – 2020. – Brīvības gadam.

Jau astoto gadu Latvijas Kultūras akadēmija sniedz vidusskolas vecuma jauniešiem iespēju līdzdarboties kultūras mantojuma popularizēšanā un komunikācijā, organizējot Latvijas kultūras kanona konkursu. Ik gadu konkursa tēma tiek mainīta, piedāvājot skolēniem dažādus ar kultūras aktualitātēm, kultūras mantojumu, tradīcijām un Latvijas kultūras kanonu saistītus uzdevumus.

Konkurss norisināsies trīs kārtās. Pirmā kārta Latvijas reģionos notiks no 2019. gada 14. līdz 18. oktobrim. Pirmajā kārtā trīs skolēnu komanda skolotāja vadībā izpēta kultūras kanona mājaslapu https://kulturaskanons.lv un kultūras kanonā iekļautos mākslas darbus un kultūras vērtības, iepazīstas ar brīvības jēdziena un ideju izpratni dažādos uzziņas avotos. Līdzās pētnieciskajam darbam ar kultūras kanonu jaunieši noskaidro savu skolas biedru viedokli par brīvas personības iezīmēm, spēju pašiem veidot neatkarīgu, oriģinālu skatījumu uz notikumiem, iespējām saglabāt izvēles, rīcības un radošo brīvību digitālajā vidē, ikdienas kultūras praksēs un mākslinieciskajā jaunradē. Rezultātā komanda sagatavo un prezentē vēstījumu par trīs kultūras kanona vērtībām, kurās oriģinālā veidā atklājas personības, tautas, valsts brīvība un/vai manifestējas brīvības ideja, tēma. Konkursa uzdevumi izstrādāti kā atbalsts skolotājiem kompetenču pieejas un jaunā izglītības standarta ieviešanā.

Vairāk par konkursu ŠEIT.

 

Informāciju sagatavoja:
Aija Lūse
Latvijas Kultūras akadēmijas sabiedrisko attiecību vadītāja
E-pasts: aija.luse@lka.edu.lv
Tālr.: 29107218