2019. gada 08. february

(Latvian) Jaunumi kultūras kanona radošo darbnīcu piedāvājumā

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Latvijas Kultūras kanona stunda Salaspils 2. vidusskolas 12. klasē
Latvijas kultūras kanona stunda Salaspils 2. vidusskolas 12. klasē

Latvijas Nacionālā bibliotēka skolēniem un citiem interesentiem piedāvā bezmaksas nodarbības, kurās tiek sniegts ieskats Latvijas kultūras kanonā.

Nodarbība 5.−12. klašu skolēniem „Latvijas kultūras kanona stunda”
Nodarbība var notikt gan Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās, gan ikvienā Latvijas izglītības un kultūras iestādē. Nodarbība izstrādāta, lai tā iekļautos mācību procesā un to var īstenot vienas mācību stundas laikā.

Nodarbība vidusskolēniem „Tīkloties kultūras kanonā”
Ekspozīcijas „Grāmata Latvijā” izglītojošās programmas praktiskās nodarbības dalībnieki papildina zināšanas un meklē kopsakarības kultūras vēstures procesos, iepazīstot ekspozīciju no tajā ietverto Latvijas kultūras kanona vērtību skatpunkta.

Lekcija vidusskolniekiem „Kāpēc man zināt Latvijas kultūras kanonu?”
Lekcija sniedz ieskatu Latvijas kultūras kanonā, rosina pārdomāt, kas ir kultūras vērtības viņu ikdienā un kas katram pašam kopīgs ar Latvijas kultūras kanona sarakstu. Lekcijas laikā dalībnieki aplūko dažādus izdevumus, kas atspoguļo kanoniskās vērtības.

Atgādinām, ka ikviens var organizēt ar Latvijas kultūras kanonu saistītas norises savā izglītības iestādē, ne tikai izmantojot esošo radošo darbnīcu piedāvājumu, bet vienojoties ar mums par vēlamo formu un saturu.

Vairāk par izglītojošo programmu var uzzināt ŠEIT.

 

Papildu informācija:
Anita Smeltere
Projekta „Kultūras kanons” koordinatore
Ekspozīcijas „Grāmata Latvijā” muzejpedagoģe
Latvijas Nacionālā bibliotēka
E-pasts: anita.smeltere@lnb.lv