2018. gada 04. october

(Latvian) Tikšanās ar dzejnieku un tulkotāju Uldi Bērziņu

Sorry, this entry is only available in Latvian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

LET_6122322018. gada 15. oktobrī plkst. 14.00 Salacgrīvas novada bibliotēkā notiks tikšanās ar dzejnieku un tulkotāju Uldi Bērziņu.

Sarīkojuma nosaukums „Valoda kā pašvērtība. Uldis Bērziņš izkāpj no Latvijas kultūras kanona” nav izvēlēts nejauši. Viņš ir nozīmīgs un aktīvs mūsu laika dzejnieks un tulkotājs, lai gan pieder paaudzei, kas literatūrā ienāca 20. gadsimta 60. gadu otrajā pusē – 70. gadu sākumā. Viņa daiļrade tolaik ievadīja jaunu posmu Latvijas dzejas attīstībā, ko nosacīti dēvē par „lingvistisko pagriezienu”, kad dzejas uzmanības centrā nonāca valoda – nevis kā līdzeklis noteikta sociāla, nacionāla, humāna uzdevuma veikšanai, bet kā pašvērtība. Uldim Bērziņam filoloģija ir nevis līdzeklis dzejas radīšanai, bet iedvesmas avots.

Visi, kam interesē saruna ar un par Ulda Bērziņa valodu, dzeju, dzīvi, aicināti doties uz šo tikšanos. Sarunu vadīs Liega Piešiņa.

Sarīkojuma atbalstītājs: Valsts Kultūrkapitāla fonds.