2019. gada 11. jūlijs

Gaujienas Vītolsvētki

No 19. līdz 27. jūlijam Gaujienu pieskandinās Vītolēni − radošā vasaras mūzikas nometne. 150 dalībnieki vecumā no 10−18 gadiem izbaudīs saspringta darba un dzirkstoša prieka pilnu nedēļu, muzicēs un dziedās kopā ar profesionāliem mūziķiem, pedagogiem un brīvprātīgajiem darbiniekiem, lai Jāzepa Vītola 156. dzimšanas dienu atzīmētu ar skaistiem koncertiem.

Nometne Vītolēni notiek kopš 2003. gada, lai turpinātu dižā skaņraža Jāzepa Vītola galveno mērķi – veidot muzikāli izglītotu tautu. Jaunieši attīsta profesionālo meistarību un noslēguma koncertā kopā ar Latvijas amatierkoriem atklāj īpašo Dziesmusvētku sajūtu. Šeit Latvijas kultūras kanonā iekļautā Jāzepa Vītola „Gaismas pils” kopkora izpildījumā skan katru gadu.
Šogad koncertā notiks komponista Andra Riekstiņa minioperas „Vecīša cimdiņš” pirmatskaņojums. No mēģinājumiem brīvajā laikā ikviens piedalās dažādās mākslas darbnīcās, sporta spēlēs, teātra nodarbībās, laivu braucienos, ekskursijās pa Gaujienu un muzeju „Anniņas”, nakts trasītē un citās aizraujošās aktivitātēs. Vītolēnu klātbūtne Gaujienai piešķir ko īpašu. Mūzikas skaņas, pa celiņiem plūstošie bērnu bariņi mēģinājumu starplaikos, prieks, jaunas tikšanās, intensīvi mēģinājumi, sajūsma koncertos un asaras, atvadoties nometnes noslēgumā…

Nometni organizē biedrība „Vītolēni” sadarbībā ar Gaujienas pagasta pārvaldi un kultūras iestādēm, atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Apes novada dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, SIA Vidzemes papīrs, SIA Very Berry, Latvijas Galda Hokeja Federācija, Situation Balticum no Zviedrijas u. c.

Gaujienas īpašā gaisotne, ko rada „Anniņu” apkārtne, bērnu un pieaugušo kopīgie koncerti ļauj pārliecināties par mūzikas vienojošo spēku. Skatītāju un dalībnieku pozitīvās atsauksmes par iepriekšējo gadu svētkiem ļauj mums ticēt, ka kultūras vērtības, kas mūs vieno, palīdzēs tradīcijām turpināties.
Mīļi gaidīti uz bezmaksas koncertiem „Jāzepa Vītola paradīzē − Gaujienā!”

 

Informāciju sagatavoja:
Ineta Riepniece
Jāzepa Vītola muzeja „Anniņas” vadītāja
E-pasts: muzejs@gaujiena.lv